;

Mașina nu mai pornește foloseste un evacuator.

Daca nu evacuator – atunci poți încerca o pornire asistată, cu ajutorul unor cabluri și o altă mașină de la care să iei curent. Iată cum se face corect această operațiune:

Cum-pornesti-automobil-evacuatorchisinau.md_
Cînd-nu-porneste-automobilul-evacuatorchisinau.md
  • Asigură-te că ai la dispoziție cabluri de curent cât mai groase. Pentru a asigura un flux generos de curent. Mai ales dacă mașina ta este diesel sau are un motor mare. Este de preferat să iei curent de la o mașină diesel sau una cu un motor cât mai mare.
  • Trage mașina de la care iei curent cât mai aproape de mașina ta. Pentru a asigura o conectare lejeră a cablurilor și oprește-i motorul.
  • Cablurile de curent sunt dotate la ambele capete cu clești de tip crocodil. Conectează un capăt al cablului roșu pe borna plus (+) a bateriei tale.
  • Conectează celălalt capăt al cablului roșu pe borna plus (+) a bateriei care donează curent.
  • Conectează un capăt al cablului negru pe borna minus (-) a bateriei care donează.
  • Conectează celălalt capăt al cablului negru pe o componentă metalică de pe caroserie sau piesă metalică, dar nevopsită a mașinii tale, departe de baterie. Caroseria oricărei mașini este conectată la borna negativă a bateriei. Nu conecta cleștele direct pe borna minus a bateriei tale. Pentru a evita defectele provocate de scântei sau chiar explozia bateriei
  • Încearcă să pornești mașina ta, dând la automat nu mai mult de 15 secunde. Nu porni mașina care îți oferă curent, acest lucru nu este necesar. Bateria acesteia este pregătită, teoretic, să ofere curent la pornire. Motorul pornit nu mărește curentul bateriei donatoare ci doar mărește tensiunea acesteia, lucru care nu ajută oricum la pornire

Dacă mașina nu pornește, verifică din nou conexiunile cablurilor și încearcă din nou. Dacă tot nu pornește, cel mai probabil cablurile sunt prea subțiri. Sau bateria donatoare nu este suficient de puternică. În acest caz, recomandăm sa folositi un evacuator de la AutoClubAsist.

Dacă mașina a pornit, deconectează cablurile în ordinea inversă în care le-ai conectat. Nu opri motorul până la destinație. Pentru că este foarte posibil ca odată oprit, să nu mai pornească și să revii la situația inițială. Îți recomandăm să programezi cât mai curând mașina la un service autorizat de baterii auto pentru o inspecție și o eventuală înlocuire de baterie. Iar de transportarea mașinei pina la service autorizat te pot ajuta cei de la EvacuatorMoldova.

Leave a comment

Adresă

st. Socoleni 31, mun. Chișinău
Republica Moldova

Contacte

☏ +373 22 800 800
club.auto.asist@gmail.com

* Informații referitor la prețuri, disponibilitatea evacuatoarelor și programul de lucru vor fi stabilite telefonic cu unul dintre operatorii companiei

2022. Evacuator.md - Toate drepturile rezervate.