;

Sezonul rece aduce cu el surprizele sale. Bucuria zăpezii și a gheții se limitează, de cele mai multe ori, doar pentru copii și agricultori. Șoferii însă sunt cei mai nemulțumiți, mai ales când vine gheața. Mai ales atunci când ninge, iar temperaturile sunt foarte scăzute, pregătirea şi pornirea maşinii în aceste condiţii e un adevărat calvar.

Alocați mai mult timp

Mulți se trezesc devreme că să curețe zăpada și să râcâie gheața de pe parbrizul mașinii, cu toate acestea tot au șanse mari să întârzie. Dacă acest scenariu ți se pare foarte cunoscut și te-ai săturat să ai aceste probleme în fiecare dimineață, ei bine, trebuie să știi că există câteva soluții eficiente care te scapă foarte ușor de această bătaie de cap. Iată ce poți să faci dacă vrei să îți cureți mașina mai repede!

Soluţie de alcool

Acesta este cel mai eficient mijloc de dezgheţare rapidă a maşinii. Pur și simplu umple o sticlă cu pulverizator cu alcool etilic diluat cu apă (2/3 alcool şi 1/3 apă), după care pulverizează soluţia peste parbriz că să topeşti rapid gheaţa şi să scurtezi timpul de dezaburire.

Soluţie de oţet

O altă soluție este înlocuirea alcoolului medicinal cu oţet. Amestecă 3 părţi de oţet alb cu 1 parte de apă într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte soluţia peste parbriz că să topeşti rapid gheaţa şi să grăbeşti dezaburirea. Cu oţet diluat poţi chiar să previi îngheţarea parbrizului dacă îl stropeşti zdravăn cu o seară înainte.

Combinația magică e chiar în funcțiile mașinii

Dacă nu ai oţet sau alcool, poţi să-ţi dezgheţi rapid maşină în manieră clasică, adică folosind funcţiile maşinii. Iată combinaţia magică pentru înjumătăţirea timpului de dezgheţare a parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale:

  • Reglează încălzirea la setarea maximă
  • Porneşte aerul condiţionat
  • Dezactivează sistemul de circulaţie a aerului în interior
  • Întredeschide toate geamurile

Soluții ieftine

Freacă partea interioară a parbrizului cu spumă de bărbierit. Chiar dacă poate îți sună ciudat acest truc, funcţionează de minune, aşa că nu ezita să-l încerci.

Dacă ai pisică, e bine de știut că un alt truc interesant presupune să ţii în maşină un pumn de aşternut pentru pisici! Umple o şosetă cu aşternut igienic pentru pisici şi ţine-o agăţată sub parbriz pe timpul nopţii. Granulele absorb umezeala din aer, prevenind astfel aburirea.

O altă soluție ingenioasă este să freci exteriorul parbrizului cu o bucată de ceapă că să previi îngheţarea acestuia pe timpul nopţii. Dacă îngheţarea stergătoarelor îţi da bătăi de cap, urmează același procedeu.

Dacă nici una dintre soluții nu este efectivă și geamurile îngheață repetat, înseamnă că este o problemă cu mașina. Pentru evitarea deplasărilor ce vă pot pune viața în pericol, apleați la serviciile unui evacuator de la evacuator.md evacuatorchisinau.md sau evacuatormoldova.md http://www.evacuatormoldova.md

Leave a comment

Адрес

ул. Соколень 31, мун. Кишинев
Республика Молдова

Контакты

☏ +373 22 800 800
club.auto.asist@gmail.com

* Информация о ценах, наличие эвакуаторов и график работы будет уточняться по телефону с одним из операторов компании

2022. Evacuator.md - Все права защищены.