;
🕓 ☏ 078 800 800

Momentul în care motorul nu mai porneste?.

Oricât de mult ne-ar plăcea să credem că maşinile sunt minunate. Ele rămân,nişte fiare extrem de complicate tehnic.

EvacuatorChisinau.md_
EvacuatorChisinau.md – Evacuator 24

1. Scoate maşina din viteză

Nu contează dacă te afli la volanul unei maşini cu cutie de viteze manuală sau automată. Acest pas este esenţial pentru a păstra inerţia vehiculului şi pentru a te scăpa pe tine de durerea menţinerii piciorului stâng pe pedala de ambreiaj (în cazul unei cutii manuale). La maşinile cu cutie automată, levierul trebuie pus în poziţia N.

2. Păstrează distanţa de siguranţă faţă de maşina din faţă

În acest caz, distanţa faţă de maşina din faţă trebuie să fie mai mare, fiindcă sistemele de asistenţă (servodirecţie, servofrână) nu mai funcţionează, ceea ce duce la o greutate sporită în manevrarea volanului şi a pedalei de frână.

3. Caută un loc în care poţi opri în siguranţă

Înainte de a vira brusc către marginea şoselei, caută rapid cu privirea un loc în care poţi opri, după care asigură-te că te poţi îndrepta înspre acel loc.

4. Semnalizează dreapta sau porneşte luminile de avarii

După ce te-ai asigurat că te poţi îndrepta către locul de siguranţă, semnalizează dreapta, la fel cum ai face-o dacă motorul ar funcţiona. E important să ştii că nu trebuie să scoţi cheia din contact după ce motorul s-a oprit. Nici nu trebuie să o mişti din poziţia de pornire. Fiindcă altfel semnalizarea s-ar putea să nu mai funcţioneze şi, mai important decât atât, volanul se va bloca.

5. Nu frâna brusc şi fii pregătit să apeşi mai tare pe pedala de frână

Dacă eşti pe autostradă sau pe o şosea unde se circulă cu viteză, ultimul lucru pe care vrei să îl faci e să frânezi brusc. Încearcă să păstrezi inerţia maşinii cât poţi de mult şi fii pregătit să apeşi mai tare pe pedala de frână, fiindcă pompa de servofrână nu va funcţiona.

6. Încearcă să duci maşina cât mai departe de drum înainte să opreşti

Dacă eşti în oraş, caută o străduţă mai liberă pe care să opreşti. Dacă eşti pe un drum extraurban, caută un loc cât mai îndepărtat pe şosea. Motivul: unii şoferi s-ar putea să nu vadă că ai oprit pe marginea drumului şi să producă un accident extrem de grav.

7. În oraş, îndrăzneşte să ceri ajutorul celorlalţi

Dacă motorul ţi se opreşte la semafor, porneşte avariile şi cere ajutorul celorlalţi pentru a împinge maşina la o parte. Dacă nu are cine să te ajute, rămâi în maşină cu centura pusă.

8. Foloseste Servicii Evacuator pentru a transporta automobilul

Daca automobilul nu poate fi reparat la fața locului si trebuie transportat la un Service Auto. Folosește Serviciu Evacuator 24 de la evacuatorchisinau.md in cele mai avantajoase condiții. Cu un singur apel la 022 800 800

Evacuator-3
Evacuator – Evacuator 24 Moldova – 022 800 800

Leave a comment

Adresă

st. Socoleni 31, mun. Chișinău
Republica Moldova

Contacte

☏ +373 22 800 800
club.auto.asist@gmail.com

* Informații referitor la prețuri, disponibilitatea evacuatoarelor și programul de lucru vor fi stabilite telefonic cu unul dintre operatorii companiei

2022. Evacuator.md - Toate drepturile rezervate.